Senarai Harga Vitamin Shaklee

Thursday, 1 June 2017

CARA TURUNKAN DAN KAWAL KOLESTROL

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat


Apa Itu Kolestrol?

Kolestrol merupakan salah satu penyakit yang kadar sangat tinggi ada kat Malaysia ni. Kadar Kolestrol yang tinggi boleh menyebabkan penyakit seperti Darah Tinggi, Stroke dan sakit jantung. Silent Killer gak la Kolestrol tinggi ni sebab kita tak nampak sakit. Ia terjdi di dalam salur darah.

2 Jenis Kolestrol

Kolestrol Baik (HDL) merupakan kolestrol baik kerana berfungsi membawa LDL ke dalam hati. Organ hati pula akan sigkirkan LDL ini dari dalam badan.

Manakala kolestrol jahat (LDL) merosakkan badan kerana ia salur darah yang berdekatan jantung tersumbat. Kolestrol jahat datangnya dari makanan yang tidak sihat. Antara makanan yang tinggi kandungan adalah lemak daging, makanan yang deep-fries dan kulit haiwan.



Tahap Kolestrol Yang Ada

Amalan gaya hidup tidak sihat menyumbang kepada peningkatan tinggi tahap kolestrol dalam badan dan akan menyebabkan risiko penyakit kepaada badan. 
  • Apa yang anda makan - banyak makan makan lemak tepu seperti keju
  • Apa yang anda beli - banyak makanan proses dan makanan segera
  • Cara hidup - tidak bersenam dan banyak menghisap rokok


Cara Turunkan Kolestrol (Tanpa makan ubat)
  1. Bersenam - Lemak dan kolestrol dalam badan bukan sahaja menempel pada salur darah, malahan turut menempel pada jantung dan paru-paru.
  2. Banyakan makanan berserat - lepas serat menyerap kolestrol, ia akan dibuang melalui najis.
  3. Banyakan makan ikan - Ikan mengandungi omega 3 yang dapat membakar lemak dan mengikis kolestrol
  4. Minum Teh Hijau - merupakan minuman yang kaya dengan anti oksidan
  5. Anti-Oksidan Paling Kuat - mengamalkan makanan yang anti oksidan
Kawal Kolestrol Secara Semulajadi

Faktor Pemakanan - Oleh itu berhati hati dalam memilih makanan kerana kesalah memilih makanan boleh meningkatkan tahap kolestrol dalam badan.

  • lebihkan buah-buahan
  • makan makanan yang mempunyai omega 3
  • kurangkan pengambilan daging merah, lemak haiwan dan produk tenusu
  • Lebihkan makanan berfiber seperti kekacng, gandum dan beras perang
  • bersenam dapat membantu membakar kolestrol dan juga mengurangkan risiko sakit jantung serta mengurangkan ketagihan merokok

BELIAN ONLINE DENGAN MENGGUNAKAN KAD KREDIT/DEBIT BOLEH TERUS TEKAN DI BAWAH

TAPI KALAU RASA SUSAH LEH WASAP/SMS/CALL HANA 

Pertanyaan, Konsultasi dan Pesana Produk boleh hubungi saya :

Nurhana Binti Abdullah

  • whatsapp/sms :013-5324033
  • email: achik_hana@yahoo.com
  • fb : Nurhana Abdullah

TANDA-TANDA KENCING MANIS/DIABETIS

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Apa Itu Kencing Manis?

Kencing manis merupakan salah satu penyakit pembunuh di Malaysia. Tanda-tanda atau simpton penyakit ini kadangkala sukar dikesan sehinggalah pesakit menghidap penyakit tahap yang sangat serius. Oleh itu jom sama-sama kita kenalpasti tanda-tanda penyakit kencing manis ini dan terus merawatnya.

Tanda-tanda Penyakit Kencing Manis

  • Kerap Kencing
  • Selalu berasa lapar
  • Berat badan menurun
  • Selalu tasa dahaga
  • tapak kaki dan tangan berasa kebas dan sakit
  • Luka lambat sembuh
  • Penglihatan kabur
  • Cepat berasa letih
Jenis-jenis Kencing Manis
  1. Jenis 1 - keadaan di mana tubuh tidak dapat menghasilkan insulin. Pesakit ini bergantung kepada suntikan insulin seumur hidup. Mereka perlu mengikut diet yang sesuai dan sentiasa memantau tahap gula dalam darah
  2. Jenis 2 - tubuh badan tidak dapat menghasilkan insulin dengan mencukupi
  3. Diabetis gestasi - berlaku pada wanita hamil




BELIAN ONLINE DENGAN MENGGUNAKAN KAD KREDIT/DEBIT BOLEH TERUS TEKAN DI BAWAH


TAPI KALAU RASA SUSAH LEH WASAP/SMS/CALL HANA 

Pertanyaan, Konsultasi dan Pesana Produk boleh hubungi saya :

Nurhana Binti Abdullah

  • whatsapp/sms :013-5324033
  • email: achik_hana@yahoo.com
  • fb : Nurhana Abdullah




Wednesday, 17 May 2017

UBAT GOUT

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat



APA PUNCA DAN KOMPLIKASI SAKIT GOUT?
  • Asid Urik berlebihan di dalam badan
  • Asid Urik yang tidak dibuang dan dikumpul di dalam sendi
  • Penyakit Gout sering menghadapi penyakit atau masalah lain seperti darah tinggi, kencing manis, kegemukan dan juga Hiperlipidemia

GEJALA SAKIT GOUT...
  • Sering menyerang ibu jari kaki
  • Ibu jari kaki menjadi merah, bengkak dan sangat sakit
  • Serangan penyakit berlaku secara tiba-tiba
  • Sakit boleh menyerang kembali selepas berminggu atau bulan
  • Gout boleh menyerang sendi-sendi

RAWATAN GOUT...
  1. Perlu mengelak faktor yang boleh menambahkan asid Urik
  2. Elak dan kurang makan makanan penambah asid urik seperti organ dalaman, ikan bilis, daging cincang, makanan bercengkerang dan roti jagung dan bijirin.
  3. Rehatkan sendi semasa serangan gout
CARA LAIN BAGI MENGHILANGKAN SAKIT GOUT IALAH VIVIX




BELIAN ONLINE DENGAN MENGGUNAKAN KAD KREDIT/DEBIT BOLEH TERUS TEKAN DI BAWAH
TAPI KALAU RASA SUSAH LEH WASAP/SMS/CALL HANA 

Pertanyaan, Konsultasi dan Pesana Produk boleh hubungi saya :

Nurhana Binti Abdullah

  • whatsapp/sms :013-5324033
  • email: achik_hana@yahoo.com
  • fb : Nurhana Abdullah



UBATI MASALAH RABUN

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat


Rabun dan Jenisnya?

Masalah Rabun merupakan masalah penglihatan yang biasa berlaku pada semua peringkat umur. Terdapat dua jenis rabun iaitu rabun jauh dan rabun dekat.

Rabun jauh terjadi bila mana objek jauh tidak kelihatan jelas, tetapi objek dekat dapat dilihat dengan jelas.  Rabun dekat pula berlaku sebaliknya.Objek dekat kelihatan kabur manakala objek jauh kelihatan jelas.

Apakah Punca Rabun Jauh?




Tiada teori tepat mengenai punca rabun ni. Tetapi faktor keturunan mempunyai pengaruh terhadap berlaku rabun jauh. Ada juga teori mengatakan rabun jauh berlaku jika seseorang suka membaca pada jarak yang dekat.

Apa itu Rabun Dekat?


Rabun dekat terjadi apabila mata perlu bekerja kuat mengfokuskan objek. Tanda -tanda rabun dekat iaitu penglihatan menjadi kabur selepas melakukan penglihatan dekat seperti menjahit dan membaca.

Bagaimana Merawat Rabun?

Keadah paling mudah merawat adalah dengan pemakaian cermin mata. Selain itu terdapat juga rawatan laser dan juga lasik yang memberi keyakinan dan tidak perlu memakai cermin mata.

Kaedah lain untuk rawatan rabun ialah VIVIX.





BELIAN ONLINE DENGAN KAD KREDIT/DEBIT BOLEH TERUS TEKAN DI BAWAH


TAPI KALAU RASA SUSAH LEH WASAP/SMS/CALL HANA 

Pertanyaan, Konsultasi dan Pesana Produk boleh hubungi saya :

Nurhana Binti Abdullah

  • whatsapp/sms :013-5324033
  • email: achik_hana@yahoo.com
  • fb : Nurhana Abdullah




Sunday, 14 May 2017

BERPANTANG SIHAT

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

ASSALAMUALAIKUM...

Jom Hana nak bercerita mengenai berpantang pulak. Alhamdulillah anak Hana pun dah 3 orang. Berpantang semua di rumah mama. Maklumla anak tak sekolah lagi.


Zaman sekarang kebanyakan ibu-ibu berpantang sendiri. Sesetengah orang sangat menitikberatkan soalan berpantang. Tetapi sesetengah orang ambil secara sambil lewa ja. Ini adalah kerana dalam masa yang sama perlu menjaga anak-anak yang lain dan menguruskan soal rumah tangga. JANGAN AMBIL MUDAH AMALAN BERPANTANG (Kesilapan Berpantang)

Akibat Tidak Berpantang Selepas Bersalin

  • Badan akan berasa lamau ataupun tidak bermaya
  • sakit-sakit - lenguh disana sini
  • cengkaman faraj tidak seaktif dulu
  • kemaluan berair
  • keputihan menjadi-jadi
  • badan berangin
  • Tidak mampu duduk atau berdiri lama
  • sakit pinggang
  • Emosi tidak stabil

Mandian Herba

Mandian herba ini dapat memberikan kesegaran kepada ibu yang mengamalkan semasa di dalam pantang. Selain itu, badan akan rasa lebih cergas dan ringan. Badan turut berbau wangi dan bau peluh akan hilang.

Khasiat VIVIX

Semasa berada di dalam pantang kesihatan adalah paling utama yang perlu dijaga. Amalan permakan sihat sangat perlu dititik beratkan. Penjagaan untuk dalaman dan luaran. VIVIX merupakan salah satu supliment yang mempunyai khasiat yang sangat baik. Dengan mengamalkan VIVIX luka jahitan atau pembedahan dapat pulih dengan cepat. Dapat pulak bonus susu meriah. Badan ringan dan cergas.




BELIAN ONLINE DENGAN KAD KREDIT/DEBIT BOLEH TERUS TEKAN DI BAWAH


TAPI KALAU RASA SUSAH LEH WASAP/SMS/CALL HANA 

Pertanyaan, Konsultasi dan Pesana Produk boleh hubungi saya :

Nurhana Binti Abdullah
  • whatsapp/sms :013-5324033
  • email: achik_hana@yahoo.com
  • fb : Nurhana Abdullah




Friday, 12 May 2017

PUNCA DAN CARA ATASI KEBOCORAN BUAH PINGGANG

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Buah Pinggang Bocor?

Penapis buah pinggang bocor atau dikenali juga sebagai nephrotic syndrome merupakan gangguan buah pinggang yang boleh menyebabkan badan mengeluarkan protein yang berlebihan didalam badan.

Penapis buah pinggang bocor biasanya berlaku disebabkan oleh kerosakan pada kelompok salur darah di dalam ginjal yang menapis sisa buangan dan air yang berlebihan dari badan. Keadaan ini boleh menyebabkan bengkak anggota terutamanya kaki dan pergelangan kaki.


Tanda-tanda Buah Pinggang Bocor
  • Air kencing berbuih; ini adalah disebabkan oleh protein yang berlebihan dalam air kencing
  • Lemah dan tidak bermaya
  • Bengkak terutama di bahagian mata dan pergelangan kaki
  • Penambahan berat badan yang disebabkan oleh pengumpulan cecair yang berlebihan

Punca Terjadi Buah Pinggang Bocor

  • Jangkitan kuman di dalam darah seperti sifilis
  • Penyakit darah sejak lahir seperti Sickle Cell Disease
  • Kencing Manis
  • Kehadiran protein pada organ 
Rawatan Untuk Buah Pinggang Bocor
  1. Ubat Steriod - ubat ini diberi mengikut berat badan sehingga tiada lagi protein di dalam air kencing
  2. Ubat Kencing - ubat ini diberi sekiranya berlaku bengkak air
  3. Protein Albumin - dimasukkan kedalam salur darah sekiranya darah membeku
  4. Antibiotik - diberikan sekiranya perlu
  5. Jaga Pemakanan - kurangkan pengambilan garam
Terdapat suplemen Shaklee yang dapat membantu mengatasi masalah penapis buah pinggang bocor ini. VIVIX membantu ramai pesakit buah pinggang untuk tidak bergantung kepada steriod dan kembali pulih.



BELIAN ONLINE GUNA KAD KREDIT/DEBIT TEKAN LINK DIBAWAH

TAPI KLAU RASA SUSAH BOLEH TERUS WASAP/SMS/CALL HANA

Pertanyaan, Konsultasi dan Pesana Produk boleh hubungi saya :

Nurhana Binti Abdullah
  • whatsapp/sms :013-5324033
  • email: achik_hana@yahoo.com
  • fb : Nurhana Abdullah

Thursday, 11 May 2017

TANDA-TANDA BUASIR DAN CARA MERAWAT

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Apa itu Buasir?

Buasir merupakan pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian dubur. Apabila vena membonjol keluar ia akan mengganggu dan menyebabkan membran disekitar membengkak, sakit, gatal dan berdarah.
Buasir terjadi disebabkan oleh terlalu banyak tekanan di bahagian rektum dan menyebabkan dinding vena darah teregang dan membonjol.



Buasir menyebabkan bahagian dubur menjadi bengkak. Tetapi kadangkala akan tersa ada benjolan di luar dubur. Bengkak yang terjadi ini boleh menyebabkan pendarahan semasa penghidap buasir mengalami sembelit.



Apakah Penyebab Utama Berlakunya Buasir?


  • Sentiasa duduk
  • Meneran ketika sembelit atau najis keras
  • Cirit-birit
  • Mencangkung terlalu lama
  • Bersalin
  • Mengangkat Berat
  • Bersalin
  • Pengamal homeseksual
Bagaimana pun ada juga pendapat yang mengatakan Buasir dapat diwarisi. Tetapi ia lebih kepada faktor gaya hidup atau tabiat pemakanan. Penyakit buasir ini boleh dicegah dan dikawal pada peringkat awal.



Cara Mencegah Buasir Dari Terjadi

  • Banyakkan minum air putih
  • Makan makanan seimbang; makanan yang tinggi serat, bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran
  • Gunakan tandas pada masa yang betul
  • Elakan makanan yang boleh menyebabkan gangguan proses pembuangan najis seperti makanan pedas
Selain itu, anda boleh juga mengamalkan supliment semulajadi iaitu VIVIX sebagai ikhtiar kepada penyakit buasir ini.






BELIAN ONLINE GUNA KAD KREDIT/DEBIT BOLEH TERUS KLIK DI BAWAH;


Image result for esell

TAPI KALAU RASA SUSAH BOLEH TERUS CALL/WHATSAPP/SMS HANA

Pertanyaan, Konsultasi dan Pesana Produk boleh hubungi saya :

Nurhana Binti Abdullah


  • whatsapp/sms :013-5324033
  • email: achik_hana@yahoo.com
  • fb : Nurhana Abdullah

RAWATAN KUDIS BUTA

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Apa itu kudis buta?

Kudis buta merupakan kegatalan pada kulit. Ia juga merupakan penyakit kulit yang berjangkit akibat hama. Hama ini dikenali sebagai Scabies. Ia boleh dijangkiti melalui sentuhan.
Kudis buta ini biasanya terjadi kerana keadaan persekitaran yang tidak sihat dan kurang kebersihan diri. Kanak-kanak di taska mudah terdedah kepada penyakit kudis buta ini.



Kudis buta ini terjadi kerana hama betina yang gemar mengorek bahagian lipatan kulit dan bertelur didalamnya. Kegatalan pada waktu malam merupakan salah satu tanda-tanda diserang hama ini. Bintik-bintik merah akan terbentuk dibahagian yang dijangkiti kudis ini. Antara bahagian yang biasa dijangkiti adalah badan, celah ketiak, keliling pusat, tangan, celah-celah jari tangan dan kaki. Untuk mencegah dan merawat penyakit kudis buta ini pesakit disarankan untuk menjaga kebersihan diri dan kawasan persekitaran.



Cara Kawal Kudis Buta Dengan VIVIX

Selain rawatan kudis buta secara tradisional, anda juga boleh mencuba rawatan kudis buta dengan mengamalkan VIVIX dari Shaklee.





BELIAN ONLINEGUNA KAD KREDIT/DEBIT BOLEH TERUS TEKAN DI BAWAH

Image result for esell

TAPI KALAU RASA SUSAH BOLEH JA WHATSAPP/CALL/SMS HANA

Pertanyaan, Konsultasi dan Pesana Produk boleh hubungi saya :

Nurhana Binti Abdullah


  • whatsapp/sms :013-5324033
  • email: achik_hana@yahoo.com
  • fb : Nurhana Abdullah

Thursday, 4 May 2017

SENARAI HARGA VITAMIN DAN PRODUK SHAKLEE

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Berikutan kenaikan harga produk Shaklee bagi tahun 2017 Hana sertakan harga terbaru untuk vitamin dan produk Shaklee ni...Shaklee tak pernah naikan harga selama 11 tahun dah tau. So nak maintainkan bagi produk terbaik, kualiti terbaikterpaksala naikkan harga.

Tapi jangan risau tau klau nak harga super murah dan jimat meh la join jadi ahli.. Ahli ni dapat less 15% - 30% tau...

Boleh wasap hana di 013-5324033







Wednesday, 3 May 2017

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU SEMBUHKAN SAKIT KRONIK..??

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Apa itu VIVIX dan Apakah Kandungan VIVIX..??

VIVIX merupakan minuman botanikal eksklusif berpaten. Ia Fokus kepada 4 tindakan sel

  • Melindungi sel
  • Menambah tenaga Sel
  • Memperbaiki sel
  • Meningkatkan prestasi sel
Ia merupakan produk yang terbaik untuk baiki sel kerana apabila sel kita sihat bermakna seluruh tubuh kita akan berfunfsi dengan sempurna. Jika sel tidak sihat maka akan munculla pelbagai penyakit.

BAGAIMANA VIVIX BERFUNGSI..??

VIVIX  sangat bagus dalam memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
  • mempertahankan sel dari kerosakan biological (CELL DEFENCE) - vivix menahan biogical
  • Pusat penghasilan tenaga dalam sel adalah mitokondria. VIVIX terbukti meningkatkan penghasilan tenaga dari peringkat mitokondria - kilang untuk menghasilkan tenaga yang mengawal tubuh badan kita. Mitokondria tidak berfungsi dengan baik menyebabkan berlakunya penyakit kanser,strok, parkinsen, darah tinggi dan lain-lain penyakit kronik
  • Membaiki sel DNA dan prevent sel dari Kerosakan 
  • VIVIX menghalang penghasilan AGE PROTEIN dan membaiki sel - age protein lebih menyebabkan badan tepu dan menyebabkan penyakit


Saturday, 15 April 2017

OMEGA GUARD SHAKLEE

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat

Mengapa perlu pilih Omega Guard Shaklee?

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia. Terdapat banya kebaikan dan keistimewaan dengan Omega Guard ini. Ia sesuai diamalkan seisi keluarga,

Mungkin ramai yang tak kenal dengan Omega Guard Shaklee. Akan tetapi pasti ramai yang kenal dengan DHA kerana dalam Omega Guard Shaklee ni juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk otak.

Apakah Kebaikan Omega Guard Shaklee?


  • Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung
  • Dapat Melindungi Jantung - dengan pembekalan asid lemak Omega-3
  • Merupakan Minyak Ikan Terbaik Di Dunia- mempunyai satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain
Siapa Pula Yang Memerlukan Omega Guard Shaklee?

Mereka Yang Sering Mengalami Masalah Kesihatan
  • Kolestrol Tinggi, Sakit-sakit Sendi, Tekanan Darah Tinggi
  • Pesakit Stroke
  • Batuk Berkahak, Selesema, Pesakit Asma
Ibu Hamil
  • Dapat membantu dalam perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
  • Mengurangkan risiko kelahiran bayi Pra-matang
  • Mengawal kenaikan berat Badan ibu semasa hamil
Ibu Menyusu
  • Membantu menurunkan berat badan ibu 
  • Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak
Kanak-kanak
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang sering jatuh sakit seperti Asma, Batuk dan Selsema
  • Memperkuatkan sistem imunisasi badan
  • Pertumbuhan badan yang sihat 
Mereka Yang Mempunyai Masalah Berat Badan
  • Hormon Leptine yang mengawal selera makan  dapat ditingkatkan dengan Omega 3 


PESANAN ONLINE GUNA KAD KREDIT/ DEBIT BOLEH TERUS TEKAN ICON DIBAWAH:



Pertanyaan, Konsultasi dan Pesana Produk boleh hubungi saya :

Nurhana Binti Abdullah

  • whatsapp/sms :013-5324033
  • email: achik_hana@yahoo.com
  • fb : Nurhana Abdullah






Tuesday, 11 April 2017

RAWATAN UNTUK BERHENTI MEROKOK


Bagaimana Vivix Bertindak?

Tubuh badan kita terdedah kepada radikal bebas setiap hari. Radikal bebas ini datangnya daripada pencemaran, pemakanan, ASAP ROKOK dan pelbagai punca lagi. Radikal bebas ini merosakkan DNA kita. Apabila DNA kita rosak dan mutated, ianya mampu mencetus sel kanser.

Vivix bertindak dengan memperbaiki DNA tersebut. Nikotin yang selama ini berkampung di DNA Perokok akan disingkirkan dari DNA dan DNA akan kembali normal.

Kerana itulah perokok yang mengambil Vivix tidak mempunyai Withdrawal Symptom.

Tidak ada rasa bad mood, masalah untuk tidur, keletihan, sakit kepala dan bermacam simptom lagi. Jika biasanya perokok cuba Berhenti Merokok menggunakan kaedah lain, nikotin masih dibekalkan ke dalam tubuh, cuma tidak melalui rokok. Jadi, nikmat rasa rokok itu sukar untuk dibuang dan adakalanya sukar dibendung hingga menyebabkan Perokok Kembali Merokok.

Vivix pula menyingkirkan Nikotin tersebut. Tiada lagi nikotin ‘melekat’ di tubuh perokok, maka tidak ada rasa Ketagihan terhadap Rokok. Malahan bekas perokok tadi akan mula berasa sangat tidak senang dengan bau asap rokok.


Vivix Shaklee bertindak dengan cara:
Mempertahankan DNA – Mempertahan sel badan daripada kesan nikotin
Memberikan tenaga DNA – Memberikan tenaga dari peringkat sel
Memulihkan DNA – Memulihkan dan menyingkirkan kesan nikotin dari badan
Meningkatkan keupayaan DNA – Meningkatkan kecergasan badan





Rokok bukan hanya memudaratkan diri sendiri, malahan orang sekeliling perokok juga. Ini termasuklah anak-anak dan isteri. Rokok juga mengundang pelbagai penyakit kronik yang merbahaya dan membawa maut.
Secara purata, hayat Perokok 14 tahun lebih pendek dari hayat bukan perokok.

Rokok sangat membazirkan wang. Apatah lagi harga rokok yang semakin naik setiap tahun. Rokok memberi kesan terhadap ‘Sexual Performance’. Rokok juga menjejaskan tahap Kesuburan serta kesihatan sperma.


WASAP/CALL/SMS HANA 0135324033

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=fbd75e8ac50772c4c513f86d3e30e3bc
VIVIX SHAKLEE

Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.


Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Kebaikan Vivix Shaklee
  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


WASAP/CALL/SMS HANA 0135324033

Monday, 10 April 2017


OSTEMATRIX

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%.OsteMatrix Shaklee,dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati, mengandungi kalsium,magnasium,fosforus dan vitamin D,zinc,kuprum,manganes dan boron.Nutrien-nutrien ini perlu di ambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetenagh mineral.
Manfaat OsteMatrix Shaklee
  • Menguatkan tulang
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
  • Meringankan stress
  • Memperbaiki masalah haid
  • Pengalkalian tubuh
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
  • Magnasium- Menggalakkan komposisi tulang dan rawan,membantu sistem saraf,mengaktifkan enzim tubuh untuk penghasilan tenaga,pengecutan saraf dan otot,menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit.
  • Vitamin D- Mampu merawat penyakit rikets.Meningkan penyerapan kalsium dan fosforus,menguatkan kerangka,memperbaiki penyakit piriodontal
  • Zinc,boron,manganes,kuprum- Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang di perlukan untuk membaiki tulang,rawan dan menghalang artritis.

wasap/cal/sms hana 0135324033

CARA TURUNKAN DAN KAWAL KOLESTROL

Shaklee merupakan vitamin bukan sebagai ubat Apa Itu Kolestrol? Kolestrol merupakan salah satu penyakit yang kadar sangat tinggi ada ...